PRVI PREGLED PRI ZOBOZDRAVNIKU ALI ZOBOZDRAVSTVENI PREGLED PO DOLGEM PREMORU, KAJ JE DOBRO VEDETI?

Lep pozdrav iz naše ordinacije. Veselilo bi nas, da se osebno spoznamo. Če gre za prvi pregled pri zobozdravniku ali je minilo že toliko časa, da se ne spomnite kdaj ste pri svojem zobozdravniku nazadnje bili, je tu nekaj napotkov kaj pričakovati.

KAJ JE DOBRO STORITI PREDEN GREMO NA PRVI PREGLED PRI ZOBOZDRAVNIKU?

Da se karseda najbolje seznanimo z vašim splošnim in ustnim zdravjem, vas bomo za začetek prosili, da nam izpolnite vprašalnik o zdravju (lahko si ga natisnete in nam ga prinesete že izpolnjenega). Prav tako je v pomoč rentgenski posnetek vaših zob, ki naj ne bo starejši kot 1 leto.

Opravi se temeljit pregled vaših zob in ustne votline. Zelo pomemben del pregleda je stanje vaših dlesni in obzobnih tkiv. Statistično ima 98% ljudi, starih nad 40 let, paradontalno bolezen na vsaj enem zobu.

Če boste na prvi pregled pri zobozdravniku prišli s konkretno težavo, jo bomo seveda poskusili odpraviti, sicer pa svetujemo čiščenje zobnega kamna, v kolikor je to potrebno.

Predstavimo vam postopke pravilne ustne higiene ter se med naslednjimi obiski trudimo, da postanete v tem opravilu odlični! Le tako je možno doseči skupen cilj: dolgoročno zdravje vaših zob.

Na koncu skupaj pogledamo še rentgenske slike, v kolikor jih imate, in vas seznanimo s stanjem v vaših ustih. Na vašo željo vam v naslednjih dneh lahko pošljemo načrt zdravljenja.

Naše glavno vodilo pri delu je, da s pacienti zgradimo zaupanje in da se naši pacienti počutijo, da so v dobrih rokah.

Tudi vas bi želeli pripeljati do zdravih zob in brezskrbnega nasmeha!